Offcity ve Světovaru

Offcity ve Světovaru

Offcity bylo pozváno do Plzně na akci s názvem Světovaření 2012 (27. – 30. září 2012). Areál Světovaru, kde se celý program odehrával, čeká v brzku rozsáhlá rekonstrukce a přeměna v kulturní centrum. Díky snahám o.s. Světovar však tento bývalý pivovar žije i dnes, ještě před rekonstrukcí. Cílem Světovaření bylo sezvat na místo osoby a uskupení, které by mohly místní inspirovat především ve smyslu práce s komunitou. Je nám velkou ctí, že jsme mezi nimi byli i my. Děkujeme za pozvání!

P-e-r-i-f-e-r-i-e

P-e-r-i-f-e-r-i-e

Vojtěch Geryk odstartoval svoji kariéru ve spletitých uličkách Rotterdamu při praxi ve studiu NIO Architekten, potom se na rok přesunul k Atlantskému oceánu do Portugalska, kde studoval na UNIVERSITY OF ARCHITECTURE MINHO ve městě Guimarães. V současnosti pracuje na diplomním projektu na UNIVERSITY OF APPLIED ARTS VIENNA v ateliéru GREGA LYNNA. Přes šest let je členem a spoluzakladatelem architektonického studia SFÉRA. Následuje rozhovor na téma Periférie

Hranice

Hranice

Se Zuzkou jsme dost často řešili téma hranice. Kde jsou a jak je vnímáme. Zuzka do toho šla dost po hlavě a tak brzo existovala mimo hranice Česka, půl roku ve Valencii, další čas v Paříži, Fankfurtu. Prostě kosmopolitní člověk a tak velkým překvapením bylo její téma Bakalářské práce, kde řešila fenomén zanikající hranice ve městě Mikulov, zpracované na Fakultě umění a architektury Technické univerzity v Liberci. Následuje rozhovor se Zuzkou Ragánovou o Hranicích.

Periférie je parazit

Periférie je parazit

Juráš Lasovský nastartoval svoji cestu v Belgickém Gentu na Sint Lucas school of Architecture. Potom raketově nastoupal do TOP architektonické kanceláře MVRDV a v současnosti funguje v The Why Factory – spřízněnou duší MVRDV a Delft University of Technology. The Why factory se snaží nalézt odpovědi na otázky spojené s našimi současnými městy, architekturou a urbanismem. Následuje vybroušený rozhovor o perifériích.

Blog